Dit is het minst stressvolle plekje op het internet

Rahawa vertelt er je alles over.

Bij Lenovo houden we van anders. Mensen die tegen de stroom in zwemmen, die hun eigen ding doen. In een wereld vol negatief nieuws zijn we net als de rest van de wereld altijd op zoek naar positieve inspiratie. En stiekem ook wel naar een beetje rust van alle notificaties, updates en nieuwsberichten. Dé manier om hier soms even aan te ontspannen? “Cloud Twitter”. Een kleine gemeenschap van Twitteraars die foto’s van wolken met elkaar delen. (Ja echt).

Cloud Twitter (een niet-officiële naam) is een oase van rust in de dagelijkse stortvloed van geweld. Het is een informele gemeenschap van internetgebruikers die op de social media foto’s van wolken met elkaar delen. Waarom? Waarom niet. Een groep vreemdelingen die elkaar opvrolijkt door naar boven te kijken.

https://twitter.com/gaski/status/920173739928465408

Wie kan er beter over vertellen dan Rahawa Haile, schrijfster en onofficiële ambassadeur van Cloud Twitter. In een interview vertelt ze alles over de beste plek online. Ze is natuurlijk niet de eerste die wolkenfoto’s op social media post. Dat pretendeert ze ook niet. Cloudstagrammers deden dit al tijden.

Maar op een dag in 2014 liep ze een boekwinkel binnen en zag The Cloudspotter’s Guide liggen, geschreven door Gavin Pretor-Pinney, oprichter van de Cloud Appreciation Society. Nadat ze het boek hadden gelezen, dacht ze: “Wolken zijn zo geweldig als ik altijd dacht dat ze waren.”

Ze begon steeds vaker wolkenfoto’s plaatsen op Twitter. Rahawa kreeg niet alleen enkele likes, maar mensen reageerden met hun ‘eigen wolken’. “Mensen reageerden van over de hele wereld, vooral Amerika, en zo hadden we plots een groep mensen die gewoon mooie wolken met elkaar delen”, aldus Rahawa. Het is een mooie pauze van alle vreselijke dingen die normaal op Twitter voorbij komen.

https://twitter.com/EmmaSlager/status/918631623263969280

Van dwangmatig Twitteraar is Rahawa getransformeerd in een Twitterhater. Maar Cloud Twitter heeft een speciaal plekje in haar hart. Er zijn meer van dit soort plekjes. Zoals de Flower Report waar elke zondag mensen hun wekelijkse bloemen op de eettafel delen of Twitter Poetry Club op elke maandag. Zelf ziet ze Cloud Twitter als “Bodega Cats of Instagram voor de lucht”. “Onze doel is ontzag. Ontzag en kalmte eigenlijk. Er zit niks achter. Niemand probeert er aan te verdienen. Er zijn geen regels.”

Soms zijn er veel wolken, soms minder. “Er was een tijd dat ik er ontzettend veel retweeten. Ik wilde een vrolijkere feed. Wanneer ik zag dat mensen het moeilijk hadden, zou ik gewoon een wolk retweeten. Sommige mensen kunnen dat waarderen, sommige mensen vinden me een zoetsappige idioot. Ook goed.”

https://twitter.com/FreewheelinMY/status/924051375121686529

De grote vraag is natuurlijk: hoe doe ik mee? Je kunt bijvoorbeeld meedoen met een al bestaande thread als deze. Maar uiteindelijk maakt het niet uit. “Begin je eigen Cloud Twitter. Cloud Twitter is iets wat ik gewoon gebruik als woord, maar laten we eerlijk zijn, waarschijnlijk zijn er overal mensen die wolken delen met een handvol vrienden. Je staat open om me je wolken te sturen. Ik houd van wolken, ik houd van wolken ontvangen. Dan krijg je een digitale high five. Maar post ook gewoon wolken omdat je dat wilt.”

Eigenlijk zoals Rahawa al zegt, doe je ding. Geniet ervan. Draag bij aan je eigen stukje Cloud Twitter. De wereld kan wel wat positiviteit gebruiken.

 

Deel dit!

Connect with us and never stand still

Never stand still is een community van nieuwsgierige en creatieve zielen die van de wereld een interessantere en verrassendere plek willen maken.

Is er een verhaal dat niet mag ontbreken op dit platform? Of wil je graag geïnspireerd blijven worden door verhalen van mensen, organisaties en projecten die het beter willen doen? Get in touch!
Facebook Instagram