De beste ritme games die je eigen muziekbibliotheek gebruiken

Muziek is essentieel voor iedere game. Maar voor sommigen is de muziek de game. Er zit enorm veel tijd in het kiezen van de juiste muziek voor games, maar bij deze games kies jij de muziek. Want in jouw playlist zit immers evenveel moeite. Zonde om die niet te gebruiken, toch? Dat vonden de makers van deze games dus ook. Het systeem analyseert het nummer dat je erin zet en bouwt daar een level omheen. Je speelt dus letterlijk je muziek. Deze games zijn het leukst.

Audiosurf 2

Audiosurf was een van de eerste games die dit systeem gebruikte. Je speelt als een soort vliegende auto op een track wat lijkt op iets uit Guitar Hero gemaakt door je het nummer dat je invoert. Audiosurf 2 heeft meer ingebouwde nummers, een flinke collectie met levels die door andere spelers zijn gemaakt en integratie met Soundcloud. Verder is er gelukkig weinig veranderd, want het is ontzettend leuk om te ‘surfen’ op je eigen muziek. Nu met nog meer racers, betere graphics en meer effecten. Modders vinden de game ook fantastisch, dus je komt nooit zonder modes of levels te zitten. Als je ergens wilt beginnen, begin dan bij de koning onder de ritme games.  

Bron: Audiosurf 2 Press Kit

Melody’s Escape

Endless runner games zie je vooral op telefoons, maar Melody’s Escape brengt het genre met plezier naar je pc. Het systeem maakt levels en obstakels die naadloos in elkaar overlopen. Ook zijn er genoeg moves en tegenstanders die de indie game het volledig waard maakt.

Bron: Melody’s Escape Press Kit

Beat Hazard

Beat Hazard is een top-down shooter zoals je vroeger in de arcadehallen zag. Schiet je weg door space levels en honderden vijandige schepen die worden gegenereerd door je muziek. Hoe sneller de muziek, hoe meer vijanden. Maar denk je het simpel te hebben met rustige ballads? Weinig kans, want  survival modus maakt het nog heftiger dan je dacht.

Nog een groot voordeel: de game heeft lokale co-op en versus modes. Met de DLC Beat Hazard Ultra beschik je onder andere ook over online multiplayer.

Bron: Beat Hazard on Steam

Symphony

Symphony heeft veel weg van Beat Hazard, maar gaat wat meer voor de Space Invaders versie. Schiet voor je leven terwijl je naar je eigen muziek luistert, maar pas op: als de tegenstander aan de winnende hand is, maakt het muziek als het ware ‘kapot’ (in de game natuurlijk). De levels worden steeds moeilijker, en geven je allerlei collectibles. Blijven werken dus.

Bron: Symphony Game

 

Deel dit!

Connect with us and never stand still

Never stand still is een community van nieuwsgierige en creatieve zielen die van de wereld een interessantere en verrassendere plek willen maken.

Is er een verhaal dat niet mag ontbreken op dit platform? Of wil je graag geïnspireerd blijven worden door verhalen van mensen, organisaties en projecten die het beter willen doen? Get in touch!
Facebook Instagram